lørdag 6. oktober 2007

Persan, you can drive my car

Vi fant heldigvis et flott hostel i Tiberias, beste vi har sovet paa saa langt. Ellers saa er Tiberias et langt gjesp, men en god start paa en biltur. Vi har vaert i Kapernaum og sett ruiner av Jesus' gamle synagoge, mt Beatitudes (stedet for bergprekenen) og Tabgha, som ogsaa hadde noe med bibelhistorie som vi ikke skjoente heeeeelt... En kirke var det der iallfall lell. Paa veien moette vi stadig en dansk vennegjeng som for tiden bor i Jerusalem, men er paa Galileatur. Gode, milde dansker. Jeg tror Per Andre har forelsket seg i (minst) et par av jentene.

Vi kjoerte saa nordover inn i Hula-dalen, ganske saa naer grensen til Libanon. En varm naturopplevelse med store innslag av skilpadder og kattefisk (tror jeg). Etter aa ha vurdert aa utvikle finner og bli ett med fisken, satte vi istedet kursen for Golanhoeydene, som baerer sitt navn med rette. Det er baade hoeyt og golant.

Vi sleit en stund med aa faa badet i Genesaretssjoen, men det ordnet seg til slutt. Svaert langgrunt, og det foeltes derfor av en eller annen grunn som aa gaa paa vannet.

Kritisk roest: "Haha, kjempemorsomt Henrik, du skulle gaa inn i humorbransjen".

Henrik: "Hmpf".

Uansett, deretter gjorde vi Vestbredden paa langs, gjennom Jordandalen med Jordan som en ruvende skygge paa oestsiden av dalen. Et ganske oede omraade med landskap vi ikke har i Fredrikstad, og iallfall ikke paa Gressvik. Naa skal det sies at jeg ikke har vaert *overalt* i Gressvik, saa et lite forbehold maa tas.

Saa rundet vi Jeriko og naa er vi i Jerusalem. Vi hadde en goyal biltur med en durabelig araber og hans soenn David i baksetet der han dirigerte oss til hans fetter som drev parkeringsplass. Prisen for parkering var selvfoelgelig rip-off, men det var mye moro for 50 shekler! Deilig aa vite at bilen staer nogenlunde trygt i natt ogsaa. Jeg har foelelsen av at store deler av Jerusalems befolkning er glad i penger.

Vi hadde en god trask gjennom gamlebyen, og dumpet mitt oppe i det muslimske kvarteret i selveste ramadan-rushtiden. Lots of arabers gikk motsatt vei, og naa vet jeg hvordan en laks foeler seg i Niagara.

Kritisk roest: *klapp klapp* fantastisk bilde igjen, Henrik.

Henrik: Vel, vi kom oss iallfall frem til *New Swedish Hostel*. Og her saa vi nok en gang kremmervirksomhet i praksis: Hostelet har selvfoelgelig *ingenting* med Sverige aa gjoere (bortsett fra et stoevete svensk flagg), men aa kalle det *nytt* vil bety at alt som er pusset opp etter Muhammeds tid ogsaa kan klassifiseres som nytt.

Kritisk roest: (gjesp)

Faer ikke lagt ut bilde av rommet naa, men rommet er faktisk legendarisk dekorert, saa faar haape jeg faer gjort det etterhvert.

Forresten morsomt aa dra frem et kart i araberland. Folk har en tendens til aa stimle seg sammen rundt et godt kart og mange setter sin aere paa aa finne ut av det. Andre blaeser fullstendig i det:-)

I morgen skal vi bli med paa Jihad.

1 kommentar:

Torstein sa...

Veldig artig å lese turbloggen din. Er jo snilt av deg å la denne kritiske røsten få komme til orde innimellom.
Er spent på å lese om Jihad neste gang..