fredag 5. oktober 2007

Gggggallilleeeaaaa og Hhhhhaaaaiiiiifffffaaa

Darlige tastaturer her i Tiberias.

Forresten smart businesstrekk aa servere grillet St.Peterfisk ved Genesaretssjoen...



Ellers har vi hatt to gode dager i Haifa naa gitt. Jeg takker tilfeldighetenes gud for at vi stoette paa Eitan paa busstasjonen i Tel Aviv.

Tilfeldighetens Gud .
jeg tilber deg.
Amen.

Saann, da var det gjort.

Eitan er en friskus av uante dimensjoner. Han hadde nettopp vaert paa en 8-maaneders kinasykkeltur og hadde lovt seg selv aa taa godt vare paa turister hvis han moette paa noen. Han inviterte oss likegodt hjem til seg og sin mor og far, og utnevnte seg selv til vaar Haifa-guide (paa duracellbatterier). Han er ogsaa aktiv triathlon-atlet og roer. Vi foelte oss mindreverdige rent styrkemessig...

Et mustsee i Haifa er Baha'i Gardens, som vi fikk se litt av iallfall.





Mer fikk vi se av Carmel Market og et kloster ved Barad-dum... Eh, Armageddon-fjellet mener jeg. Fikk litt Ringenes Herre-hangup, fordi jeg saa en Gimli-araber langs veien i stad (og fordi nettkafe-sjefen minner meg om en gjerrig hobbit).

Vi fikk ogsaa en smak paa Haifas uteliv og strandrestaurantliv, og ikke minst det ekstremt hyggelige maaltidet vi spiste hjemme hos Kalujny-familien, men dertil interessante samtaler om politikk og annet snacks. De fikk ogsaa besoek av en annen familie med fire soete doetre saa vi fikk noe aa see paa ogsaa...




Alt i alt : aere vaere Kuljnyslekten.

Vi er naa paa en todagers leiebiltur rundt om i Galilea, og har vaert innom Akko, Nazareth og Taborfjellet paa veien.

Vi dro til Akko med et sentralt maal for oeyet: *Abu Saids legendariske Hummus*. Vaar venn Eitan var sjokkert over at vi fortsatt ikke hadde fortaert hummus (etter 2 dager i Israel), og mente at vi maa begynne med det beste. Etter aa ha traaklet oss igjennom de trange gatene og markedet ble jakten kronet med hummus. Der saa vi ogsaa flere utgaver av rastloes-araberen, ferdig-med-mine-eventyr-araberen og en jovial familiearaber.







I Nazareth fikk vi se de to stoerste attraksjonene, nemlig midt-oestens stoerste kirke, Basilica of Annunciation. Og Nazareths legendariske trafikkork.



Taborfjellet var absolutt verd turen. Bare bilturen opp er en spenning i seg selv, og i tillegg til durabelig utsikt var det en kirke der var en sann gledje ad beskue och pirre den visuelle sans.



Naa er vi i Tiberias, og det er jo en ganske soevnig liten landsby. Haavard, mente ikke du at det var noe aa faa med seg her? Vi satser vel uansett paa en svoem i genesaretssjoen i morgen. Har ennaa ikke noe sted aa sove i natt...

Jeg prioriter bloggen, kun morgendagen vil vise om det var lurt...

Ingen kommentarer: