tirsdag 5. mai 2009

Politisk korrekthet

Politisk korrekthet er norges mektigste våpen. Iallfall til vi har nye jagerfly på plass.

Når Nina Karin Monsen mottar Fritt Ords hederspris i dag vil demonstrantene stjele det meste av oppmerksomheten. Sosialliberalere har aldri vært noe særlig glad i debatt, det eneste som betyr noe er å vinne. Siden de vant en ny kamp 1.januar i år vil ethvert tilslag til omkamp bli møtt med et høylytt skrikekor og demonisering. Det er slik kamper vinnes i det norske demokratiet.

Anne Holt viderebringer denne tradisjonen i kjent stil ved å være mer opptatt av å komme med kategoriseringer som "emosjonelt svada" og at det "ryker i kloakken" enn å faktisk argumentere for hvorfor jenter har godt av å ikke vokse opp med en mor i hjemmet. Det skal selvfølgelig heller ikke stikkes under en stol at Monsen ikke akkurat viser overdreven respekt for sine meningsmotstandere.

Det hjelper ikke at herr og fru Internett har brakt frem svært mange tilhengere av Monsens synspunkter. Et grovt overslag viser vel ca. 50/50 for og imot. Selv om ikke stortinget, og definitivt ikke regjeringen, var så veldig interessert i å diskutere de dyptgripende lovendringene er tydeligvis vanlige folk interessert i det. Men hvem bryr seg vel om kloakken når man er Anne Holt?

Man må være splintrende gal for å gå imot Den Politiske Korrekthetens hærskare. Det finnes en pris for sånne (Fritt Ord-prisen tror jeg den heter). Det at hun får prisen er en god påminnelse om at alle ikke kan bli likt av alle, og at alle ikke heller ikke trenger å bli likt av alle.

4 kommentarer:

Olve Hagen Wold sa...

http://www.fritanke.no/KOMMENTAR/2009/Monsens_metode/

Henrik Akselsen sa...

Enig i at Benestad hadde vært en bedre person å gi prisen til.

Anonym sa...

Jamen, jamen, det høres da ikke ut til at Anne Holt er imot debatt:

"Jeg anerkjenner Fritt Ords ønske om å prise ekteskapslovens motstandere. Mer enn dette; jeg opplever det som riktig å gjøre det. (...) Problemet oppsto ikke da Fritt Ord valgte å bruke sin store pris for å belønne motstanden mot den nye ekteskapsloven. Problemet oppsto da de valgte Nina Karin Monsen."

Er ikke det ganske streit sagt, da?

Henrik Akselsen sa...

Det er jo ikke noen argumenter for eller mot Monsens synspunkter i det sitatet du trekker frem der heller, det er jo bare kategorisering av Fritt Ord.

Poenget er at Anne Holt ikke ser noe poeng i å argumentere for sin sak fordi det virker nærmest per definisjon som om hun har rett hvis hun mener det. Jeg synes hun og flere andre fremgår som arrogante på grunn av det. Det blir litt bloggaktig liksom.

(D'oh)