fredag 12. desember 2008

Kjære Arbeiderpartiet (v/Barne- og likestillingsdepartementet)

(i forbindelse med regjeringens disiplinering av Frelsesarmeen, men tanker jeg har hatt lenge)

Vi som er opptatt av at staten ikke skal drive ideologisk styring av organisasjoner lurer på hva dere skal gå til krig mot når dere føler at dere har disiplinert 'avvikende' meninger ifh. til homofili og andre ting som Arbeiderpartiet ikke liker. Jeg hadde sosialististiske sympatier før, men det som først og fremst drev meg vekk var den trangen dere i Arbeiderpartiet har til å presse meningene deres på andre og kjøre alle gjennom den samme kverna med eksemplelvis den samme barnehagen, den samme skolen og den samme fagforeningen.

Og nå de samme meningene.

Er det med vilje dere skaper et meningstyranni ved å drive verdimessige synspunkter under jorden?

Er det med vilje at dere setter politisk korrekthet fremfor åpenhet og mangfold i den offentlige meningsutvekslingen?

Hva skjer nå? Når kommer dere til å gå til krig mot den første presten som ikke vil vie homofile. Når kommer dere til å angripe læreren som nekter å bruke de nye lærebøkene der det er like mange homofile som heterofile par som blir brukt som eksempler i mattestykker?

Hva skjer når et forlag vil gi ut et leksikon for jenter og et for gutter? Oh wait...,

Hvorfor, kjære myndigheter, vil dere disiplinere folket deres? Er vi ikke bra nok for dere?

4 kommentarer:

Sondre Olsen sa...

jeg liker bloggen din bedre og BEDRE!!! (Jeg gleder meg til å drive valgkamp for KrF sammen med deg til neste år;)

Henrik Akselsen sa...

Yikes. Vi kan være enige om å drive sentrum-valgkamp da...

Bare så det er sagt, jeg synes Frelsesarmeens syn er gammeldags, men det er ikke mitt problem, og det bør heller ikke være statens!

Windingstad sa...

Nå har ikke staten bestemt seg for å forby Frelsesarmeens ungdom. De nekter å bruke skattebetalernes penger til å finansiere en ungdomsorganisasjon som systematisk diskriminerer en del av ungdomsbefolkningen. Jeg håper beslutningen skaper presedens...

Henrik Akselsen sa...

Du har selvfølgelig rett i det, og det er jo et ideologisk spørsmål om staten skal dele ut penger til organisasjoner som ikke "hele Norge" står bak. Staten bør bruke penger på organisasjoner som gjør en så samfunnsnyttig innsats at pengene er verd det.

Men her bryr ikke regjeringen seg en døyt om hva organisasjonen faktisk GJØR, kun om verdigrunnlaget den er bygget på, og det er etter min mening begynnelsen på et meningstyranni (som vi er langt inne i allerede).

En meget interessant side ved dette er at så forskjellige folk som Klassekampen og Liberalistisk ungdom misliker regjeringens avgjørelse. På prinsippielt grunnlag selvfølgelig.

Kloke ord her synes jeg: http://www.vl.no/meninger/kommentar/article4003931.ece

"Blir vedtaket stående, markerer dette et tidsskifte for kristne ungdomsorganisasjoner her i landet, og er også et tydelig varsel om hva som raskt kan skje med statsstøtten til alle organisa­sjoner med kristen formåls­paragraf. Ikke rart Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) samlet seg til et krisemøte denne uka. Her utgjør de kristne aktørene mesteparten av medlemsmassen. «Vi er demokratisk oppbygde ­organisasjoner som alle kan delta i, samtidig som vi har en verdi- og livssynsforankring vi er forpliktet på», skriver en oppbrakt kristenfløy i en uttalelse onsdag, og videre: «Dette griper inn i de religiøse organisa­sjonenes formål og trosgrunnlag, overprøver det og stiller de religiøse organisasjonenes selvråderett, trosfrihet og ytringsfrihet på prøve». Dette er ikke puslete protester, fra «kristenhetens mørk­este kroker», der seksual­angsten rår – slik Dag­bladets John Olav Egeland uttrykte det torsdag."